Hoe besparen met regenwater?

Leidingwater is zeker niet goedkoop en wie veel water verbruikt kan op het einde van het jaar een fikse rekening verwachten. Een manier om daar iets aan te doen, is het gebruik van regenwater. Het mag duidelijk zijn dat regenwater echter niet voor elke toepassing bruikbaar is. De kwaliteit is absoluut niet gelijkwaardig aan die van ons leidingwater en alles wat betrekking heeft op persoonlijke hygiëne, bereiding van voedsel en het reinigen van onze vaat is ten zeerste af te raden. Gelukkig blijven er tal van zaken over waarvoor regenwater perfect bruikbaar is en ons dus een behoorlijke besparing kunnen opleveren. Denk maar aan het water om de wc door te spoelen, de wasmachine, het water dat je in de tuin gebruikt of om de auto te wassen.

De reden waarom regenwater zoveel goedkoper is, kent meerdere redenen. Eerst en vooral is iedereen verplicht om een regenput te hebben, dat wil zeggen dat we dus allemaal regenwater verzamelen waar we niets mee doen. Daarnaast is ook de lozing van regenwater gratis. Het kost dus enkel aan elektriciteit om het regenwater naar de juiste plek te pompen.

Een ander voordeel van regenwater is dat het geen kalk bevat, iets wat leidingwater vaak in zeer grote mate doet. Dat wil zeggen dat wie met regenwater wast zachtere kleren zal krijgen omdat kalk ook stoffen verhard.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven