Vergeet de ventilatie van uw woning niet!

Uw woning goed ventileren, is een absolute noodzaak om een gezonde leefomgeving te bewaren. Als u dat niet doet, kunnen er zich schimmels vormen door de condensatie in huis.
Het is dus niet alleen voordelig voor uw gezondheid, maar ook voor die van uw woning. Er is ondertussen een heel ruim aanbod aan ventilatiesystemen op de markt. De keuze voor een efficiënte verluchting is dus snel gemaakt.

Kiest u liever voor de traditionele manier om uw woning te verluchten door het raam open te zetten? Dan doet u dit beter niet de hele dag door. Anders verliezen de muren van uw huis hun warmte en moet u ook die opwarmen wanneer u het ’s avonds gezellig wilt maken. Bovendien wordt deze manier van verluchten niet meegerekend bij het Epb.

Als u dat kunt, zet dan de ramen een drietal keren per dag open gedurende drie minuten. Zo ventileert u uw woning grondig en houdt u toch nog de warmte binnen.

Ook voor uw veiligheid is een goede ventilatie van uw woning van uiterst belang. Koolstofmonoxidevergiftiging is vaak te wijten aan een slechte ventilatie van de woning. U merkt hier op het moment zelf weinig van, maar de gevolgen kunnen dodelijk zijn. Informeer u grondig en ga na hoe u zich hiertegen nog kunt beschermen.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven