Slimme opbergtips voor de woonkamer

Een mooie woonkamer is een lege woonkamer, of toch op zijn minst een woonkamer waar er bewust gekozen is welke spullen er in het zicht staan. Maar om dat mogelijk te maken is het nodig om voldoende opbergruimte te voorzien. Een eerste vereiste is voldoende kastruimte om alles in op te bergen. Daarnaast zijn er nog enkele andere mogelijkheden om slim op te bergen.

Wat laat ik zien?

Eerst en vooral is het dus belangrijk om na te denken over de spullen die je in het zicht wilt zetten. Deze selectie dient zowel bij je persoonlijkheid als de stijl van je huis te passen en is bij voorkeur beperkt. Alles laten zien, zorgt voor een rommelige indruk. De zaken waarvoor je kiest hoeven gene kunstwerken of beeldjes te zijn. Het kan hier evengoed een collectie boeken betreffen of mooie glazen. Het gaat er louter om te bepalen wat zichtbaar is en wat weggeborgen zal worden in kasten.

Voldoende kastruimte.

En zo komen we bij de tweede tip: voorzie voldoende kastruimte. Dit is vanzelfsprekend, maar wordt toch vaak over het hoofd gezien. Een kast wordt vaak gekozen omwille van zijn mooie uiterlijk in plaats van zijn functionaliteit en dat kan leiden tot een gebrek aan opbergruimte. Idealiter is er minstens één kast die ongeveer een volledige muur bedekt. Wanneer je hier kiest voor een inbouwkast, kom je er iets goedkoper uit dan wanneer je een volledige wandkast koopt. Bovendien zal een inbouwkast ook perfect passen in de bruikbare ruimte. Deze kast dient vanzelfsprekend afgesloten te worden met deuren of laden. Het is niet de bedoeling ene open kast te zetten, want dan berg je niets op, je stalt het uit.

Kleine spulletjes.

Een leuke manier voor het opbergen van kleinere spulletjes zijn kisten of manden. Deze kunnen perfect geïntegreerd worden in je interieur en er kan heel wat klein gerief in opgeborgen worden. Zeker wanneer er kleine kinderen rondlopen en ook hun speelgoed en spullen in de leefruimte bewaard worden, zijn manden of kisten een perfecte oplossing.

Gestructureerd showen.

De zaken die je wel zichtbaar in de ruimte wilt zetten, kun je op een gestructureerde manier tentoonstellen door ze in een open rek of vitrinekast te plaatsen. zo zijn ze zichtbaar, maar op hetzelfde ogenblik ook min of meer opgeruimd. Bovendien vermijd je dat er dingen gaan rondslingeren, breken of verdwijnen op deze manier.

Mini tentoonstelling.

Voor de rest van je decoratie geldt dat er bij voorkeur een thema in zit. zo komt het niet over als rommel, maar als een mini tentoonstelling. dit geldt zowel voor kaders en schilderijen als vazen of beeldjes. Bij voorkeur kies je ook voor een beperkt deel van de ruimte om dingen uit te stallen en zet je ze niet kris kras door de hele leefruimte. Op die manier berg je ze eigenlijk op in vol zicht, maar geven ze niet de indruk van chaos of rommel. Wanneer je een grote collectie beeldjes of hebbedingen bezit, kun je ervoor kiezen om je mini tentoonstelling van tijd tot tijd te veranderen. zo krijgt je ruimte een nieuwe energie en zal je bezoek de indruk krijgen dat jouw leefruimte regelmatig een grote opkuis ondergaat.

Verborgen opbergers.

Een laatste slimme opbergtip zijn de verborgen opbergers. Hier gaat het om inbouwkasten die eruit zien als wanden en waarvan je dus niet ziet dat het eigenlijk kasten zijn. Of een salontafel met lades onder die niet echt opvallen. Kleine kastjes die als bijzettafeltjes gebruikt worden kunnen ook gerekend worden bij de verborgen opbergers. Hier is het de kunst om spullen toe te voegen aan de ruimte die nog een andere functie dienen dan enkel hun opbergcapaciteit en daardoor niet als opberger gezien worden. Voor je het weet, toont je leefruimte strak en leeg terwijl je er toch heel wat spullen in kwijt kunt.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven