De eigenschappen van een goede zoldertrap

Een zolder kan erg handig zijn. Men kan er allerlei oude spullen kwijt, waardoor in de rest van het huis plaats vrijkomt. Omdat de zolder vaak wordt gezien als een ruimte die niet ingericht hoeft te worden, denken vele mensen echter niet goed na over de bijhorende zoldertrap die ze kiezen. Nochtans zijn er een aantal zaken waar u best rekening mee houdt:

  • Veiligheid. Dit is zonder twijfel het belangrijkste criterium bij het aanschaffen van een zoldertrap. Vaak kiezen mensen voor goedkope, onstabiele trappen van lage kwaliteit, die bovendien veel te steil naar boven lopen. Ouderen kunnen er vaak geen gebruik van maken en voor kinderen bestaat het gevaar op ongelukken.
  • Duurzaamheid. U koopt best een zoldertrap die vervaardigd is uit stevig hardhout. Niet alleen voor de veiligheid, maar ook om ervoor te zorgen dat u niet over enkele jaren een nieuwe zoldertrap hoeft te kopen.
  • Handigheid. Niet alle zoldertrappen blinken uit in gebruiksvriendelijkheid. Kijk uit naar zoldertrappen die zich gemakkelijk laten bedienen en die met een handig schuif- en kliksysteem kunnen opgeborgen worden.
  • Esthetiek. Als de zoldertrap toegankelijk is vanuit de woonkamer (in sommige woningen is dit het geval), zorgt u er best ook voor dat het luik van de zoldertrap onopvallend is. Als dat niet het geval is, wordt het stijlconcept van de woonkamer misschien grondig verstoord.

Denk bij het kopen van een zoldertrap niet dat het “zomaar een noodzakelijk accessoire” is. Sta stil bij veiligheid, gebruiksvriendelijk, duurzaamheid en schoonheid. Zo heeft u zich later alvast niets te beklagen.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven